27 Nisan 2010 Salı

Yufkalı Kadayıf

YUFKALI KADAYIF



MALZEMELER

1 adet yufka

1/2 kg. kadayif

200 gr. margarin

1 su bardagi ceviz

Serbeti için:

2,5 su bardagi toz seker



YAPILIŞ TARİFİ

Yufkayi düz bir zemine yayin. Margarini eritin. Yufkayi yaglayin. Kadayifi didikleyip, yufkanin üzerine yayin. Margarini üzerine gezdirin. Çekilmis cevizi serpin. Rulo yapip, 1-2 saat dolapta bekletin. Rulolari 2,5 cm.

kalinliginda kesip, yaglanmis tepsiye dizin. Orta isili firinda 20 dakika kizartin. Süt ve sekerle serbet hazirlayin. Tatli ilik, serbet soguk olunca, üzerine dökün. Cevizle süsleyip servis yapin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP