27 Nisan 2010 Salı

Bademli Güllaç

BADEMLİ GÜLLAÇ



10 adet güllaç yaprağı

4 su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

yarım kahve fincanı gülsuyu

3/4 su bardağı ince kıyılmış badem



Bademleri sıcak suya atarak bir kaç dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyup, bir kenara ayırın. Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, toz şekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince sütü soğumaya bırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte batırın, yumuşayan güllaçları sütten alıp, dört kenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi, yayın ve bohça şeklinde katlayın. Katlanan güllaçları ters çevirin, geniş servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kalan şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Soğuk ya da sıcak servis yapın. (Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir, bu yüzden ikram edene kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatınız.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP