27 Nisan 2010 Salı

Bayram Baklavası

BAYRAM BAKLAVASI



Malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı yoğurt

yarım paket kabartma tozu

yarım kahve fincanı sirke

1 su bardağı sıvı yağ

yarım kilo ceviz

üzerine;

1 paket tereyağı

Aldığı kadar un.

Açmak İçin:

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı un.

Şerbeti:

8 su bardağı su

8 su bardağı şeker

yarım limon



Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hamuru 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru önce 6'ya bölün. Daha sonrada her birini 10'a bölün. 10'lu küçük topalaklar yaptır. İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nişastalı karışımla açın. Üst üste dizin. Aralarında nişastalı ve unlu karışımdan olsun. Hepsini birden tepsi büyüklüğünde açın. Sofra bezinin üzerine serin. Diğer kalan topları da aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine serin. Tepsiye yufkaları arasına ceviz serperek dizin. Yağı kızdırın. Sıcakken tepsinin üzerine dökün. 175C'de önce üstü kızarana kadar fırınlayın. 10 dakika soğuduktan sonra tekrar 10 dk. fırınlayın. Bunu birkaç kez yapın. Baklava soğukken şerbetini dökeceksiniz. Şerbetini kaynar dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP