27 Nisan 2010 Salı

Gül Baklava

GÜL BAKLAVA



1 çay bardağı sıvıyağ,

2 çorba kaşığı yoğurt,

1 adet yumurtanın sarısı,

1 çay kaşığı karbonat,

1 su bardağı nişasta,

125 gram tereyağı,

alabildiğince un,

dövülmüş ceviz.

Şurubu için:

3 su bardağı tozşeker,

3 su bardağı su,

yarım limonun suyu



Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın. Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.

Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın.

Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP