27 Nisan 2010 Salı

Bıçak tatlısı

BIÇAK TATLISI (8 KİŞİLİK)





Malzemeler

1 Paket Margarin

2 Su Bardağı Süt

3 Su Barağı Un

1 Adet Yumurta

Şerbet İçin:

500 gr Şeker

1,5 Su Bardağı Su

1/2 Limonun Suyu





Yemeğin Tarifi

Önce şerbeti hazırlayın.Bunun için şeker ve 1.5 su bardağı suyu kaynatın.Limon suyunu ilave edin.

Derin bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadıktan sonra altını kapatın.Unu azar azar ekleyin.Sürekli karıştırarak hamur yapın.Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin.İyice yoğurun.Hamuru fırın kabına yayın.Elinizle düzeltin.Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP