27 Nisan 2010 Salı

Ev Usulü Kolay Künefe

EV USULÜ KOLAY KÜNEFE



500 gram kadayıf

250 gram tereyağı

750 gram şeker

Yarım limon

200 gram tuzsuz peynir



Kadayıfı iyice didip birbirinden ayırın ve yağı eritip kadayıfa dökün. Karıştırıp yarısını tepsiye döşeyin ve peyniri üstüne dökün. Diğer kalan kadayıfı peynirin üzerine yayıp üstüne bir ağırlık koyun ve yarım saat bekledikten sonra orta yanan fırına verin. Üzeri kızarınca ters çevirerek altını da kızartın. Çıkartın ve üstüne soğuk şerbet döküp sıcak servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Künefe için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP