27 Nisan 2010 Salı

Ezme Güllaç

EZME GÜLLAÇ



8 adet güllaç

3 su bardağı süt

yarım kilo şeker

1 fincan gül suyu

1 bardak çekilmiş ceviz içi



Sütü yeteri kadar büyüklükte bir tepsiye boşaltın. İyice ısıtın şekerini katın ve kaynama derecesine yakın şekilde ateşte tutun ama kaynatmayın. Bir güllacı süte yatırın, o biraz yumuşayınca ikinci güllacı koyun, eze eze bastırarak eritin. Sıra ile bütün güllaçları pelte kıvamına getirdikten sonra ateşten indirin, bir fincan gülsuyu gezdirerek soğumaya bırakın. Üzerine bir bardak çekilmiş ceviz içi dökün.



Afiyet Olsun

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP