27 Nisan 2010 Salı

Fındıklı Arap Revani

FINDIKLI ARAP REVANİ



4 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

2 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı çekilmiş fındık

1 su bardağı ayçiçek yağı

2 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Şerbet için:

3,5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yarım limon suyu



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Sonra çukur bir kaba yumurtalar kırılır, üzerine şeker katılır. Mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır. Daha sonra diğer mlazemeler eklenir. Karışım bolca yağlanmış fırın tepsisine dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Yaklaşık 40 dakika pişirilir. Fırından çıkınca şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilir ve servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP