27 Nisan 2010 Salı

Fındıklı Kesme Tatlı

FINDIKLI KESME TATLI



12 adet kare milföy hamuru

İçi için:

1,5 su bardağı fındık

1 adet yumurta akı

1 çay bardağı şeker

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 2 adet milföy hamuru üst üste bindirilir, biraz genişletilir. Kenarına yumurta akı, şeker ve fındıktan oluşan iç konur ve rulo yapılır. Baş parmak kalınlığında bıçakla kesilir. Kesik kısımları üstte kalacak şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Kalan malzeme de aynı şekilde hazırlanır. Üzerlerine yumurta sarırıs sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP