27 Nisan 2010 Salı

Gonca Gül Tatlısı

GONCA GÜL TATLISI



1 paket margarin

1 portakalın suyu

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Alabildiği kadar un

İçi için:

35-40 adet fındık

Üzeri için:

1 adet yumurta

Şerbet için:

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

yarım limon suyu



Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur malzemesi yoğrulur, 15 dakika dinlendirilir. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Hamurun yüzeyine tam kesmeden artı şeklinde kesikler atılır. Tam ortasına bütün fındık konur. Önce kesiğin karşılıklı iki parçası kapatılır, sonra kalan iki parçası da saracak şekilde kapatılır. Bu şekilde gonca gül şeklini alır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP