27 Nisan 2010 Salı

Hanım Göbeği

HANIM GÖBEĞİ



Malzemeler:

2.5 su bardagi un

2.5 su bardagi su

1 corba kasigi seker

100 gr. margarin

4 yumurta

4.5 su bardagi seker

1/4 limon suyu

1 fiske tuz

2 su bardagi siviyag



Yapilisi:

1) 2.5 su bardagi su, 100 gr. margarin, 1 corba kasigi seker, 1 tutam tuz yag eriyinciye kadar kaynatilir. 2.5 su bardagi un birden ilave edilir. Tahta kasikla karistirarak 10 dakika pisirilir.

2) Ilininca uc veya dort yumurta kirilir. Elle yogurulur. Ceviz buyuklugunde parca alinir.

3) Elde sekillendirilir. Serce parmagi sivi yaga batirilir. Ortasi delinir. Soguk kizartma yaga birakilir. Ocak ustune alinir. Sallayarak kizartilir.

4)Kizaran tatlilar soguk suruba atilir. 2-3 dakika bekletilir. Servis tabagina alinir

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP