27 Nisan 2010 Salı

Havuçlu revani

HAVUÇLU REVANİ



MALZEMELER

3 yumurta

3 turk kahve fincani yogurt

2 turk kahve fincani toz seker

1 turk kahve fincani sivi yag

3 turk kahve fincani irmik

1 vanilya

3,5 turk kahve fincani un

1 havuç rendesi

1 kabartma tozu

Surubu:

2,5 su bardagi seker

3 su bardagi su

1/4 limon



YAPILIŞ TARİFİ

Yumurta ve toz seker çirpma teli ile iyice cirpilir ve yogurt,siviyag,irmik,vanilya ,rendenin ince kismiyla rendelenmis havuç ilave edilir.Un ve kabartma tozu ilave edilip iyice karistirdiktan sonra yaglanmis tepsiye dokulur.180 derecede pisirilir.Kek iliyinca soguk surup uzerine gezdirilir.Uzerine hindistan cevizi serpilir ve arzuya gore dilimlenir yada bardak yardimi ile kesilerek servis yapilir.

Surubu:Su ,seker ve limondan koyu olmayan bir surup hazirlanir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP