27 Nisan 2010 Salı

Kaymaklı Hazır Yufka Tatlısı

KAYMAKLI HAZIR YUFKA TATLISI



5 adet hazır yufka

2 paket tereyağı

Yarım kg kaymak

Şerbet için:

4 su bardağı şeker

4 su bardağu su

Yarım limon suyu



Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır önce tereyağı gezdirilir, üzerine kaymak sürülür. Üzerine ikinci yufka buruşturarak konur. Aynen tereyağı ve kaymak sürülür. İşlem yufkalr bitene kadar tekrarlanır. Küçük kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece frında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince ikram edilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP