27 Nisan 2010 Salı

Kolay Şambali

KOLAY ŞAMBALİ



Malzemeler,

1.5 bardak irmik

1 bardak un

1 bardak şeker

1 bardak yoğurt

kabartma tozu.

Şurubu için:

4 bardak şeker

3 bardak su

1 limon suyu



Yapılişı

Şeker ve yoğurt karıştırılır. Un, irmik ve kabartma tozu da yoğurda karıştırılıp koyu bir hamur yapılır. Hazırlanan karışım yağ sürülmeden tepsiye dökülür. Üzerine fıstık ile süsü yapılır. Fırında üzeri kabuk bağlayıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca dilimlere bölünür. Diğer yandan koyu bîr şurup yapılır. Fırından çıkan kekin üzerine şurup soğuk olarak dökülür.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP