27 Nisan 2010 Salı

Kolay Samsa

KOLAY SAMSA



Mütevazı Lezzetler® ikramlar kitabımın 334. sayfasından alınmıştır.



8 Adet hazır milföy hamuru

1 Su bardağı çekilmiş badem

1 Adet yumurta

2 Çorba kaşığı toz şeker

Şerbeti İçin;

1,5 Su bardağı toz şeker

1,5 Su bardağı su

1 Çorba kaşığı limon suyu



# Milföy hamuru biraz un yardımıyla 2 mm. kalınlığında, oklava ile açılır.

# Yumurtanın akı, 2 çorba kaşığı toz şeker ve badem iyice karıştırılarak tatlının içi hazırlanır.

# Açılan milföy hamuruna bu hazırlanan içten konur, rulo şeklinde katlanır.

# Bütün milföy hamurları bu şekilde hazırlandıktan sonra üzeri kapalı olarak 45 dakika bekletilir.

# Dinlenen samsa ruloları 2 parmak kalınlığında kesilir, tepsiye aralıklı dizilir.

# Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür.

# 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

# Şeker ve su kaynatılır, biraz kıvam alınca limon suyu konur, 2 dakika daha kaynatılır, ocaktan alınır.

# Fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet gezdirilir.

# 2 saat sonra servis yapılır.



Not: Samsa tatlısı ceviz içinden de hazırlanabilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Kolay Samsa için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

ML® Samsa için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------







ML® Kolay Samsa (görsel)






0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP