27 Nisan 2010 Salı

RENDE TATLISI

RENDE TATLISI



Malzeme:

200 gr tereyağı

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldığı kadar un

1 bardak ceviz içi

1 fincan pudra şekeri

Şerbeti:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su



Yapılışı:

Eritilmiş tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri vanilya, yoğurdun içine konmuş 1 paket kabartma tozu, mikserde çekilmiş ceviz içi bir kaba konup karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp dikdörtgen şeklinde rendenin üstüne yayılır. Dikkatli şekilde rulo yapılıp tepsiye dizilir. Kızgın fırına verilir. Tatlılar ılıkken ılık şerbet dökülüp haşlanır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP