27 Nisan 2010 Salı

PEYNİRLİ KADAYIF

PEYNİRLİ KADAYIF



Malzeme:

1 kilo kadayıf

Tarım kilo tuzsuz peynir

100 gr tereyağı

100 gr sıvı yağ

Şurubu:

5 bardak şeker

3.5 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu



Yapılışı:

Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ ile kadayıfları karıştırıp elle ovalayarak yağı kadayıfa yediliniz. Yarısını yağlanmış tepsiye basarak yerleştiriniz. Rendelenmiş peyniri üzerine serpiştiriniz. Diğer kalan kadayıfı da üstüne koyarak bastıra bastıra yerleştiriniz. Fırında kapağı açık olarak pişiriniz. Altı kızardıktan sonra bir tepsinin üzerine tersine çeviriniz. Sonra aynı tepsiye iterek yerleştiriniz. 15 dakika daha fırında kızardıktan sonra fırından çıkartıp şerbeti dökünüz.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP