27 Nisan 2010 Salı

Şam Tatlısı

ŞAM TATLISI



1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı un

yarım kiloluk 1 paket irmik

1,5 çay kaşığı kabartma tozu

100 gr. tuzsuz fındık

Şerbeti İçin;

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu



Yoğurt ve şekeri derin bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyip karıştırın. İrmik ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Orta büyüklükte fırın tepsisini hafif yağlayın, karşımı dökün. Üzerine eşit aralıklarla fıstıkları dizin, 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. İyice kızarınca fırını kapatın, tatlı ılıyıncaya kadar fırının içinde bekletin, Şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika sonra ateşten alın. Ilık şerbeti ılık tatlını üzerine gezdirin. Tatlı şerbeti çekince küçük kareler halinde dilimleyin servise sunun.



Afiyet Olsun

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP