27 Nisan 2010 Salı

Saray Sarması

SARAY SARMASI



MALZEMELER

1 Kg Baklavalik Un

500 gr Bugday Nisastasi

4 Adet Yumurta

5 Çay Kasigi Tuz

1,5 Su Bardagi Su

7 Su Bardagi Dövülmüs Fistik

1 Kg Tereyagi

Serbet için:

8 Su Bardagi Seker

12 Su Bardagi Su



YAPILIŞ TARİFİ

Genis bir kapta un, tuz ve yumurtalari bir buçuk su bardagi su ile yogurun.

Yogurdugunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayirin. Bezeleri merdane ile

küçük bir tabak büyüklügünde açin. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiginiz

hamurlari 8'er gruplar halinde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir

oklava yardimiyla ince yufkalar açin.

Açtiginiz yufkanin üzerine dövülmüs fistik serpin.

Yufkayi oklavaya sararak, kenarlarindan büzün.

Büzdügünüz yufkayi tepsiye dizin. Keskin bir biçak yardimiyla 3 cm'lik

dilimler halinde kesin. Diger yufkalara da ayni islemi uygulayin. Erittiginiz

tereyagini yufkalarin üzerine dökün. Yagin fazlasini tepsiyi çok hafif

egerek, bosaltin. Önceden isitilmis orta isili firinda tatliyi 20 dakika pisirin.

Serbet için 8 su bardagi seker ile 12 su bardagi suyu, seker iyice eriyene

dek kaynatin ve sogutun. Sonra sicak tatlinin üzerine dökün. Tatliyi

soguttuktan sonra servis yapin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP