27 Nisan 2010 Salı

TAVA BAKLAVASI

TAVA BAKLAVASI



6 kişilik

100 gram margarin

2 su bardağı su

İki buçuk su bardağı un

1 çay kaşığı tozşeker

1 tutam tuz

4 adet yumurta

Yeşil fıstık,

hindistancevizi

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Şerbet için:

2 su bardağı tozşeker

Üç buçuk su bardağı su

1/4 limon dilimi



Şekere, su ve limon dilimini ilave edip, kaynatın. İyice soğutun. Suyu ve margarini tencereye koyun. Yağ suyun içinde eriyene dek kaynatın. Unu, 1 tutam tuzu ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edin. Un suyun içinde hamurlaşıp, toparlanana dek sürekli karıştırarak pişirin. (Hamur ele alınınca yapışmayacak hale gelmeli) Hamuru ılık bir zemin üzerinde ılıün. 4 adet yumurtayı teker teker kırıp, hamura yedirerek, yoğurun. Hamur yumurtalarla iyice özleşince, hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizi hafifçe yağlayın. Hamur parçalarına yuvarlak şekil verip, elinizle yassıltın. Ortasını baş parmağınızla delip, düzgün bir simit şekli verin. Derin bir tavaya yağı alın. Yağı ısıtmadan hamurları tavaya aralıklı dizin. Arasıra sallayarak hamurların iki yüzünü de çevirerek kızartın. Tavadan alıp, soğuk şerbete atin. Şerbetini emen tatlıları servis tabağına alın. ikinci ve daha sonraki kızartma işlemleri için de yağı iyice soğutup, hamurlan ondan sonra kızartın. Tatlıları, fiştik ve hindistancevizi serperek servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP