27 Nisan 2010 Salı

Yumurta Tatlısı

YUMURTA TATLISI



MALZEMELER

3 Yumurta

1 Çorba Kasigi Un

2 Çorba Kasigi Yogurt

1 Çay Bardagi Siviyag

SERBET IÇIN:

1 Çay Fincani Tozseker

2 Çay Fincani Su

1 Tutam Toz Safran



YAPILIŞI

Tozseker ve suyu tencerede kaynatin. Koyulasmaya baslayinca toz safrani ilave edip karistirin ve sogumaya birakin. Yumurta, un ve yogurdu mikserle çirpin. Siviyagi tavada isitip hazirladiginiz karisimi dökün. Alt tarafi kizarinca ters çevirin ve iki yüzünü de pisirin. Pisme esnasinda tahta spatula yardimiyla esit üçgenler halinde

dilimleyin. Atesi iyice kisin. 1 bardak soguk serbeti hamurun üzerine gezdirin.Serbeti çekinceye kadar kisik ateste 8-10 dakika pisirin. ilik olarak servis yapin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP