27 Nisan 2010 Salı

Bademli revani

BADEMLİ REVANİ



8 kişilik Malzemesi

2.5 çorba kaşığı margarin

100 gr çekilmiş badem

4.5 kahve fincanı irmik

1 kahve fincanı un,

9 yumurta

3.5 kahve fincanı tozşeker

1 limonun rendelenmiş kabuğu

Yarım çay kaşığı tuz

Şerbet için:

4 su bardağı tozşeker,

3.5 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Süsleme için:

2 çorba kaşığı hindistancevizi



25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın. Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın. Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun.

Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın. Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.

Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP