27 Nisan 2010 Salı

BALLI KADAYIF DOLMASI

BALLI KADAYIF DOLMASI



Malzeme :

1/2 kg. kadayıf,

150 gr. ceviz içi,

5-6 kaşık bal,

2-3 kaşık yağ,

kızartma yağı.



Yapılışı:

1- Kadayıflara erimiş yağı koyup tellendirerek karıştırınız.

2- Kadayıflardan bir parça alıp 10-15 cm. çapına getiriniz.

3- Bu dairelere, çekilmiş ceviz içi koyup rulo şeklinde sarınız.

4- Kızdırılmış bol yağda ruloları kızartınız.

5- Kızaran kadayıfları tabağa alıp üzerlerine sulandırılmış bal dökünüz.

6- Soğuyunca servis yapınız.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP