27 Nisan 2010 Salı

BASİT HURMA TATLISI

BASİT HURMA TATLISI



MALZEMESİ

2 Su bardağı erimiş yağ

1 Su bardağı su

1 Çay kaşığı karbonat

1 Su bardağı çekilmiş ceviz

Biraz tarçın

Aldığı kadar un

ŞURUBU

4 Su bardağı şeker

4 Su bardağı su

1/4 Limon suyu



YAPILIŞI

1 Yağ su ve karbonatı karıştırınız.

2 Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapınız.

3 Ceviz kadar parçalar kopartarak kevgir üzerine bastırarak kabuk gibi yuvarlayınız.

4 Arasına ceviz tarçın karışımı koyarak rulo yapınız.

5 Açık kısmı yana gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış tepsiye diziniz.

6 Orta ısıdaki fırında pişiriniz.

7 Fırından çıkınca hazırlanan şurubu ılık olarak üstlerine dökünüz.

8 Tatlı soğuduktan sonra servis tabağına alarak resvis yapınız.



ŞURUBUN HAZIRLIĞI

1 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su ile 15-20 dakika kaynatınız.

2 1/2 limon suyu ilave ediniz bir taşım daha kaynatarak ateşten indiriniz.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP