27 Nisan 2010 Salı

Cevizli Güllaç

CEVİZLİ GÜLLAÇ



MALZEMELER

10 yaprak güllaç

250 gr ceviz içi

3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)

Şurubu:

2,5 su bardağı tozşeker

3 bardak su



YAPILIŞI

Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun. Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın. Ortalarından keserek iki parçaya ayırın.

Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın.

Kalan sütü de üzerine dökün.

Şekerle suyu iki taşım kaynatın. Gülsuyu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP