27 Nisan 2010 Salı

Fıstıklı Kara Bacı

FISTIKLI KARA BACI



1 paket tereyağı (250 gr)

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı Antep fıstığı

1 çay bardağı pudra şekeri

2 çorba kaşığı kakao

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karbonat

1 tutam tuz

Alabildiği kadar un

Şerbeti için:

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Üzeri için:

45 adet bütün Antep fıstığı



# Önce şerbet hazırlanır; su şeker bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca limon katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.

# Yoğurma kabına erimiş, ılımış tereyağı, süt, pudra şekeri ve yumurta konur, iyice çırpılır.

# Üzerine tarçın, kakao, tuz, karbonat ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur.

# En son iri dövülmüş Antep fıstığı eklanir ve homojen dağılana kadar yoğrulur.

# Hamurdan yaklaşık 45 parçaya ayrılır. Parçalar yuvarlanır, sonra oval şekil verilerek yassılaştırılır.

# Şekillenen hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Ortalarına yatay olarak fıstık konur ve bastırılır.

# Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Yaklaşık 25 dakika pişirilir.

# Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir.

# 2 saat sonra ikram edilebilir.



Not: Bu tatlının hamuruna arzuya göre damla sakızı, vanilya ya da limon kabuğu rendesi de eklenebilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Fıstıklı Kara Bacı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP