27 Nisan 2010 Salı

Kaymaklı Künefe

KAYMAKLI KÜNEFE



Gerekli malzeme:

1 kg kadayıf

800 gr kaymak

300 gr tereyağı

100 gr ince çekilmiş antepfıstığı

Şerbet için:

1 kg tozşeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu



Şerbet için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın. Kadayıfı tepsiye yayıp yağı üzerine gezdirin. Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ve ovuşturarak tereyağını iyice yedirin. Kadayıfı 2 ayrı tepsiye paylaştırıp elinizle bastırarak yerleştirin.

Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın. Her ikisini de ocaktan alıp birinin üzerine kaymağı yayın.

Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın.

Ilık şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Antepfıstığı serpin. Dilimleyip servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP