27 Nisan 2010 Salı

Nevzine

NEVZİNE



1 paket margarin,

2-3 çorba kaşığı tahin,

yarım çay bardağı sıvı yağ,

1 adet yumurta,

2 çay bardağı dövülmüş ceviz,

1 paket kabartma tozu,

500 gr. un

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker,

3.5 su bardağı su,

çeyrek limon



Bir kabın içine unu ve kabartma tozunu koyun, içine kalan malzemeleri koyarak , yumuşak bir hamur yapın.

Elde ettiğiniz hamuru hafifçe bastırarak yağlanmış bir tepsinin içine yayın. Hamuru kare kare kesip, üzerini çatalla ezerek şekil verin.

Önceden ısıtılmış fırına sürün. 40 dakika kadar veya hamurun üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada şerbeti için su, şeker ve limonu kaynatın. Tatlı soğuduktan sonra üzerine sıcak sıcak dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP