27 Nisan 2010 Salı

Muhallebili Kadayıf

MUHALLEBİLİ KADAYIF



MALZEMELER

1 paket margarin

Muhallebi için:

6 su bardagi süt

Bir buçuk su bardagi tozseker

3 çorba kasigi un

3 çorba kasigi pirinç unu

1 tatli kasigi nisasta

2 adet yumurta sarisi

Bir tutam tuz, vanilya

Serbeti için:

4 su bardagi tozseker

5 su bardagi su

Yarim limonun suyu



YAPILIŞ TARİFİ

Ilk olarak serbeti hazirlayin. Bunun için su ve sekeri bir tencereye alin.

Kaynamaya basladiktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun. Limon suyunu ilave edin. Bir-iki tasim kaynatip tencereyi ocaktan alin. Serbeti sogumaya birakin.

40 cm çapinda bir tepsiyi, erimis margarinin yarisi ile yaglayin. Kadayifin yarisini bu tepsiye döseyin. Ayri bir yerde süt, vanilya, un, nisasta, pirinç unu, tuz ve sekeri karistirip, muhallebi kivamina getirin. Koyulasinca, muhallebiye 2 adet çirpilmis yumurta sarisi katin. 1-2 dakika daha karistirin. Tencereyi ocaktan alip, 10 dakika dinlendirin.

Tepsiye yayilan kadayifin üzerine muhallebiyi yayin. Kalan kadayifi da üzerine döseyin. 1 saat bekletin. Erimis margarini kadayifin üzerine gezdirin. Orta isili firinda kadayif kizarana dek pisirin. Üzerine soguk

serbeti gezdirin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP