27 Nisan 2010 Salı

Şerbetli Kaygana

ŞERBETLİ KAYGANA



5 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 limon kabuğu rendesi

Şerbet:

2 su bardağı şeker

2 u bardağı su

Yarım limon suyu



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Yumurtaların akı ve sarısı ayrılır. Beyazı az tuzla kar haline getirilir. Sarısı da ayrıca çırpılır. Bir kaba un, yağ, kabartma tozu ve limon rendesi konur, karıştırılır. Sonra yumurtaların akı ve sarısı eklenir, alt üst ederek karıştırılır. Karışım bol yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP