27 Nisan 2010 Salı

Tellibaba Tatlısı

TELLİBABA TATLISI



1 adet yumurta

1 çorba kaşığı sirke

Yarım paket tereyağı

1,5 çay bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

1 tutam tuz

Alabildiği kadar un

içi için:

250 gr tel kadayıf

3 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

20-25 adet badem

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limonun suyu



# İlk işlem olarak şerbet hazırlanır. Su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenir, ateşten alınır.

# Tereyağı yakmadan eritilir. Ilıyınca ayçiçek yağıyla karıştırılır.

# Kadayıfa bu karışımdan 3 çorba kaşığı eklenir. Daha sonra işlem yapmak üzere bir kenara bırakılır.

# Yoğurma kabına tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı konur. Üzerine yoğurt, sirke, tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenir.

# Hamur üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirilir.

# Bu arada iç malzemesi hazırlanır. Üzerine yağ eklenmiş kadayıf önce karıştırılır, sonra tel tel olması için didiklenir.

# Üzerine ceviz ve tarçın eklenir, iyice karıştırılır.

# Dinlenmiş hamurdan yarım portakal kadar parçalar alınır.

# Unlu zeminde, çay tabağından biraz büyük açılır. Ortasına alabileceği kadar, bol miktarda kadayıflı karışımdan konur.

# Hamurun kenarları büzdürülerek ortaya toplanır. Kat kısmı alta getirilir.

# Malzeme bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Tellibabalar az aralık bırakarak yağlanmış tepsiye dizilir.

# Tam ortalarına 1'er adet badem saplanır.

# Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Tatlılar kızarana kadar pişirilir.

# Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir.



Not: Tel kadayıf sıkışabilen özelliğe sahip bir malzemedir. Bu nedenle iç olarak, tellibaba tatlısına bol miktarda konabilir.







-----------------------------------------------------------------------------

Tarifin videosu için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP